luni, 26 noiembrie 2012

Despre psihoterapie: de ce, unde, când, cum?


     

          Uneori ne lovim în viață de încercări care necesită întreaga noastră putere interioară pentru a reuși să trecem peste ele.
         Dar ce facem când ni se pare că nu găsim nici o soluție, nici o cale de ieșire din situația în care ne aflăm? In prima faza, de obicei, căutam răspunsuri la cei din jurul nostru, căutam confirmare sau infirmare a faptelor noastre, în fapt căutăm să vedem ce ar face altul in situața noastră. Și totuși, e viața noastră, deci e vorba de alegerile noastre (nu ale celor din jur) și implicit, e vorba de asumarea responsabilității pentru aceste alegeri.
         Psihoterapeutul nu este judecator si nu da verdicte, nu este politist care consemnează abaterile de la reguli, nu este prietena cu care bem o cafea si ne da sfaturi despre cum ar face ea si cum ar trebui sa facem si noi.
          Psihoterapeutul este persoana care însoțește clientul în demersurile sale pentru a-și descoperi resursele interioare necesare sa depășească aceste situații dificile, pentru a deveni conștient de sine și pentru a dobândi curajul necesar să acționeze conform cu prioritățile pe care le stabilește.


Toma Denissa

Consilier psihologic
Psihoterapeut pentru cuplu si familie


Tel- 0732 126 004

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu